Sport.ro, alternativa la duopolul GSP-ProSport

INTERNET Saptamana trecuta a fost consemnat un eveniment important pentru piata site-urilor de sport din Romania. Pozitia dominanata a ProSport-ului si, mai ales, a Gazetei Sporturilor este amenintata de Sport.ro, site lansat de MediaPro Interactive.

Aparitia noului Sport.ro a putut fi anticipata cu ceva timp in urma, cand tastarea in browser a acestei adrese te redirectiona catre site-ul postului de televiziune TVSport, care face parte de asemenea din trustul MediaPro. Initial, domeniul sport.ro apartinea firmei care detine unul dintre cele mai importante portaluri din tara, si anume rol.ro. Cat a platit Adrian Sarbu pentru acest domeniu este un mister, insa cu siguranta a fost vorba de o suma frumoasa de bani.

In prima zi de la lansare Sport.ro a fost asaltat de mii de utilizatori, deoarece noul site fusese anuntat la Stirile Sportive de la ProTV. Astfel, site-ul nu a mai facut fata cererii si a picat la un moment dat pentru o perioada destul de lunga de timp. Cu toate acestea, traficul inregistrat a fost unul bun pentru un site abia lansat la apa: peste 11.000 de vizitatori unici (sursa: Trafic.ro). In urmatoarele zile, traficul s-a redus la jumatate, astfel incat in prezent este vizitat de 5-6000 de vizitatori zilnic.

Conform declaratiilor facute de Orlando (directorul MPI) si Costi Mocanu (persoana importanta in departamentul sport al MediaPro), sport.ro nu se doreste un concurent direct al ProSport-ului si al Gazetei. [update] Costi a precizat ulterior in primul comentariu al acestui post ca Sport.ro va fi in concurenta directa cu „ziarele”, insa sportul va fi abordat intr-o alta maniera: multimedia [/update]. Nu se vor axa pe stiri sportive de ultima ora, ci pe materiale multimedia, in special secvente video de la Stirile ProTV si de la TVSport. De asemenea, nu va fi neglijat nici content-ul creat de utilizatori.

Orlando prezice ca in maxim 4 luni site-ul va depasi la trafic ProSport, insa Gusti Roman de la GSP il contrazice, considerand ca noul sport.ro va atrage numai 70.000 de vizitatori unici pe saptamana pana la farsitul anului (ProSport are in prezent aproape 500.000 de vizitatori pe saptamana). Probabil ca adevarul este undeva la mijloc. Personal consider ca in cateva luni site-ul MPI va avea un trafic rezonabil, in jurul a 200.000 de vizitatori saptamanal.

Sosirea pe piata on-line a sport.ro nu poate fi decat benefica pentru utilizatori, care au acum o alternativa viabila la duopolul creat de cei doi giganti ai presei spotive din Romania. Va recomand sa cititi postul lui Orlando despre lansarea sport.ro si, mai ales, comentarii facute de Costi Mocanu si Gusti Roman pe aceasta tema. Merita!

Reclame

3 Responses to Sport.ro, alternativa la duopolul GSP-ProSport

  1. costi mocanu says:

    daniel, n-am spus ca nu suntem in concurenta directa cu ceilalti. suntem, normal, pentru ca vrem cu totii click-ul publicului. avem numai un alt fel de a privi lucrurile. gsp.ro si prosport.ro sunt „ca ziarele”, noi suntem „ca televiziunea”. mai live, poate. in rest, despre numere, clasamente si ascensiuni, este normal sa vorbeasca cei care se pricep, orlando si ceilalti.

  2. Corect, Costi, practic Sport.ro este ca o televiziune on-line. Un mare avantaj pentru cei care nu au timp sa se uite la TV, insa intrebarea este daca vizitatorii vor prefera gsp.ro si prosport.ro pentru stiri text de ultima ora sau vor alege Sport.ro pentru stiri video. Exista, de ce nu, si a treia varianta: vor ramane fideli gsp.ro si prosport.ro, dar vor deveni „dependenti” si de Sport.ro.

  3. Pingback: Sport.ro Este Noul No.1 « Daniel Popescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: