Urbee, ghidul mobil al evenimentelor culturale

INTERNET Doi tineri, Dragos Novac si Andrei Gheorghe, au dezvoltat, in vara anului trecut, o aplicatie pentru telefoane mobile care prezinta o lista cu evenimentele culturale din Bucuresti.

Urbee, caci acesta este numele aplicatiei in cauza, te ajuta sa fii la curent cu tot ceea ce se petrece din punct de vedere cultural in Capitala. Programul este structurat sub forma unui calendar, practic identic cu cel existent in prezent pe majoritatea telefoanelor mobile. Simpla selectare a unei zile din calendar va conduce la afisarea unui program cultural complex pentru ziua respectiva. Programul este structurat pe categorii bine-definite, utilizatorul avand de ales intre: filme, concerte, petreceri, piese de teatru, expozitii, programe TV, spectacole, evenimente sportive, conferinte, targuri si alte evenimente. Se pot introduce alarme care sa anunte utilizatorul de inceperea unui anumit spectacol.


Utilizez frecvent Urbee, mai ales pentru a studia programul filmelor de la cinematografe. Imi place ca, prin apasarea a cateva taste, pot afla unde si cand ruleaza filmul care ma intereseaza, fara a mai fi nevoit sa intru pe internet sau sa citesc presa. Singurul punct slab pe care il gasesc acestei aplicatii este ca se incarca foarte greu, cel putin pe telefonul meu. A trebuit sa astept circa 2 minute pentru ca Urbee sa porneasca, ceea ce uneori poate fi deranjant.

Urbee este actualizat pe site in timp real. Odata instalata pe telefon, aplicatia poate fi updatata direct prin telefonul mobil, utilizand optiunea Update. Pentru cei care nu vor / nu pot sa se conecteze la internet de pe mobil, exista varianta de a descarca saptamanal aplicatia pe PC (de regula, vinerea) si apoi sa o transfere pe mobil.

Aplicatia este functionala, in principiu, pe toate telefoanele mobile dotate cu tehnologia Java MIDP 2.0. Majoritatea telefoanelor noi aflate in comert dispun de aceasta facilitate, insa autorii softului pun la dispozitie si o versiune pentru telefoane din generatiile mai vechi.

Urbee poate fi downloadat de pe site-ul oficial al aplicatiei, urbee.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: