Noul ProSport.ro – Aerul proaspat al tehnologiei

INTERNET Noul ProSport.ro aduce multe imbunatatiri fata de versiunea precedenta, insa nu a scapat inca de “sechelele copilariei”.

Cotidianul ProSport si-a relansat astazi site-ul, motivat probabil si de relativ recenta aparitie a noii versiuni GSP, precum si de cresterea fulminanta a site-ului Sport.ro din ultimele 4 luni de zile.

Designul site-ului beneficiaza de multe imbunatatiri majore, in primul rand pentru ca este mult mai aerisit. Astfel, la deschiderea paginii avem in stanga o coloana cu 4 stiri “fierbinti”, iar imediat in dreapta stirea momentului, cu o poza de 320×280 care se incadreaza perfect in pagina. Urmeaza, tot in dreapta, stirile de ultima ora si lista de meciuri live, prezentate alternativ in taburi prin utilizarea tehnologiei Ajax. Imediat sub stirile de ultima ora avem sectiunea multimedia.

Playerul multimedia este foarte bun, fiind acum integrat in browser prin tehnologia flash si fiind, implicit, mult mai usor de utilizat. Sper sa avem la dispozitie o colectie cat mai mare de rezumate din campionate externe.

O noutate prezenta chiar sub logo este ceea ce baietii de la ProSport numesc newsbar. Prin aceasta facilitate, se pot urmari ultimele stiri din domeniul de interes ales de user: Liga I, II, III, Cupa UEFA, Liga Campionilor. O idee buna, insa nu revolutionara, astfel ca probabil nu vor fi foarte multi cei care o vor folosi.

Noul ProSport  primeste o alta bila alba pentru Sinteza Zilei. Nu numai ca aceasta sectiune utila a fost pastrata, dar a fost si substantial imbunatatita. Astfel, prezentarea subiectelor din ziar si a stirilor zilei se face prin afisarea in ordine cronologica si prezentarea unui scurt fragment din articol/stire, prin care cititorul isi poate da seama mai usor daca respectivul material este interesant.

Din pacate, vestile bune se opresc aici. Prezentarea stirilor pe categorii a ramas practic identica cu cea din vechea versiune, doar ca acum fontul este mai mare si, implicit, mai lizibil, iar categoriile se pot schimba foarte usor prin intermediul taburilor. Ce folos insa, pentru ca stirile sunt prezentate pe 3 coloane, primele doua din stanga avand titlul si cateva fraze, iar cea din dreapta avand doar titlurile. Pur si simplu sunt prea multe stiri si este dificil de urmarit intreaga sectiune. In plus, mi se pare cel putin straniu ca fiecare bucatica de articol din ziar este oferita ca o stire separata. Era mult mai util prezentarea turturor informatiilor de la un meci / de la o echipa intr-o singura stire. Ar fi fost astfel mai putine titluri in sectiune si ar fi facut navigarea mult mai usoara.

In ansamblu, noul ProSport.ro aduce o prezentare mai intuitiva a stirilor doar pe homepage. In rest, utilizarea este aproape la fel de greoaie ca si pana acum. Se remarca playerul multimedia care demonstreaza o mai mare atentie acordata sectiunii video. Din punct de vedere editorial, ProSport este inferior concurentului direct reprezentat de GSP, insa are marele avantaj de a prezenta mai multe informatii despre sport si mai putine materiale mondene.

Pentru mine, ProSport ramane in continuare mai bine organizat decat haoticul GSP, insa singurul mod prin care urmaresc acest site este Sinteza Zilei. Sper insa ca, timp, se vor remedia si celelalte probleme.

Reclame

4 Responses to Noul ProSport.ro – Aerul proaspat al tehnologiei

  1. Pingback: Sorin Tudor - relatii publice, marketing politic, comunicare online » Blog Archive » Noul ProSport.ro

  2. ice4you says:

    Mie nu mi-se incarca siteul …

  3. Mie imi merge foarte bine.

  4. Florin Tudor says:

    Au facut aceeasi greseala. Trebuie sa dai 10 click-uri ca sa ajugi la informatie… :D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: