Romania, doar locul 40 in clasamentul coeficientilor

FOTBAL Dupa o saptamana in care echipele nostre nu au obtinut nicio victorie in cupele europene, Romania se plaseaza pe locul 40 in clasamentul coeficientilor pentru sezonul in curs, cu 0.600 puncte.

Egalurile obtinute de Dinamo si Steaua in preliminariile Ligii Campionilor au fost singurele rezultate din aceasta saptamana care au contribuit la punctaj, dupa ce Otelul si CFR Cluj au fost invinse ieri in Cupa UEFA. De asemenea, Rapidul nu a debutat inca in cupele europene. Astfel, pana in prezent Romania a acumulat 3 puncte, ceea ce, prin impartirea punctajului la cele 5 echipe participante in Europa, inseamna un coeficient de 0.600. Steaua a contribuit cel mai mult, cu 3 puncte, prin 2 victorii si un egal, in timp ce Dinamo a obtinut 0.5 puncte in urma egalului cu Lazio.

In mod surprinzator, topul este dominat de tarile nordice, in primele 5 clasate regasind 3 tari din aceasta parte a Europei. Acest lucru se datoreaza insa faptului ca echipele din campionatele puternice nu si-au inceput inca campaniile europene. Primul loc este ocupat de Finlanda, cu 2.375 puncte, urmata de Croatia, Cipru, Suedia si Norvegia.

Pentru Romania, este vital ca din cele 5 echipe inscrise cat mai multe sa reuseasca calificarea pe tabloul principal al competitiilor europene, intrucat punctajul obtinut de formatiile ramase in competitie se imparte la numarul initial de echipe.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: