Vodafone scurteaza perioada de valabilitate a cartelelor

DIVERSE Asa cum este deja cunoscut, Vodafone va adopta EURO ca moneda de referinta incepand din 1 octombrie 2007. In cea mai mare parte, conversiile se vor produce la cursul de 1 USD = 0.73 EUR, iar acolo unde este cazul rotunjirea se va face in “sus”. Exista insa si cateva exceptii, pe care le puteti citi pe site-ul oficial al Vodafone.

Pe langa aceasta conversie de valuta, Vodafone a operat cateva schimbari in ceea ce priveste perioada de valabilitate a creditului in cazul cartelelor PrePaid. Evident, acest fapt este precizat, insa trecut subtil cu vederea de reprezentantii Vodafone, care nu “sufla” nici un cuvant despre aceste modificari, insa anunte bonusuri mai mari.

Pentru a nu lungi inutil discutia, va voi prezenta perioadele de valabiltate din prezent si cele care vor intra in vigoare peste numai 6 zile, pe 1 octombrie.

Cartela Vodafone – Valabilitate pana pe 30 septembrie

4-6 USD = 30 de zile

7-9 USD = 60 de zile

10-14 USD = 90 de zile

15-50 USD = 120 de zile

Cartela Vodafone – Valabilitate din 1 octombrie

4-6 EUR = 30 de zile

7-10 EUR = 45 de zile

11-15 EUR = 75 de zile

16-25 EUR = 120 de zile.

Cateva exmple edificatoare: In cazul cartelei de 4 dolari, se plateau pana acum 13.3 centi/zi, sau altfel spus 9.7 eurocenti/zi. Pentru aceeasi valabilitate de 30 de zile, clientii vor plati de acum 4 euro, semnificand 13.3 eurocenti/zi, adica cu 37% mai mult decat in prezent.

In cazul popularei cartele de 10 USD, pentru 90 de zile de valabilitate clientii plateau numai 11.1 centi/zi sau 8.1 eurocenti/zi. In noua oferta nu mai exista cartele cu 90 de zile valabilitate, insa putem face o comparatie cu cartela de 7 EUR valabila 45 de zile. Astfel, cei care aleg aceasta varianta platesc, cumulat, 14 EUR pentru 90 de zile de valabilitate, adica 15.5 eurocenti/zi. Cresterea pretului in acest caz este de 91%!.

Acestea sunt doua exemple simple despre noua valabilitate a cartelelor. Acum, daca vom compara si pretul platit pe zi pentru fiecare tip de cartela disponibila, constatam ca cea mai rentabila este achizitia lunara a cartelei de 4 EUR, pentru care clientul plateste 13.3 eurocenti/zi. Pentru cartela de 7 euro se platesc 15.5 eurocenti/zi, pentru cea de 11 euro, 16.6 eurocenti/zi, iar pentru cea de 16 euro se platesc 13.3 eurocenti/zi.

In urma acestor modificari, tarifele practicate de Vodafone raportate la numarul de zile de valabilitate s-au marit substantial, fiind aproximativ la acelasi nivel cu cele practicate de principalul concurent de pe piata, Orange. In ciuda acestor lucruri, probabil ca britanicii si vor mentine cota de piata actuala, stiut fiind faptul ca, cel putin in Romania, utilizatorii isi aleg reteaua de telefonie in primul rand in functie de apartenenta prietenilor la una dintre companiile de profil.

Nota: 1. Cresterea de preturi explicata mai sus se refera exclusiv la costul cartelei in functie de perioada de valabilitate, si nu la tarifele practicate de companie pentru convorbiri!

2. Conversia de tarife s-a calculat astfel: 1 USD = 0.73 EUR (conform grilei de conversie de pe site-ul Vodafone Romania).

Reclame

One Response to Vodafone scurteaza perioada de valabilitate a cartelelor

  1. Pingback: Update: Valabilitatea cartelelor Vodafone « Daniel Popescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: