De ce nu vinde Lupescu SportMagazin

MEDIA Oficialii SportMagazin s-au vazut nevoiti sa infirme din nou zvonul ca revista va fi cumparata de MediaPro.

Un ziar cu o credibilitate indoielnica a lansat din nou zvonul potrivit caruia saptamanalul SportMagazin este un pion in lupta lui Adrian Sarbu de a obtine drepturile TV pentru meciurile echipei nationale. Reactia oficiala a reprezentantilor SM nu a intarziat sa apara, aceasta luand forma unui drept la replica postat pe site-ul revistei.

Trecand peste aceste divergente specifice presei romanesti, merita sa analizam putin daca aceste speculatii au un sambure de adevar.

In primul rand, Lupescu a fondat revista SM in mai 2006, cu intentia clara de a oferi publicului roman posibilitatea de a citi o revista serioasa de sport. Pana in momentul de fata, revista s-a achitat cu brio de aceasta prioritate. Poate ca afacerea nu a mers chiar atat de bine pe cat si-a propus, insa aici intervine si targetul principal al publicatiei, format din tineri interesati de sport. Ori in Romania, cei mai multi sunt interesati de can-can-urile care au legaturi cu fotbalisti, acesta fiind si explicatia traficului inexplicabil de mare a unor site-uri precum sport.ro si, de multe ori, gsp.ro. Personal, inclin sa cred ca Lupescu va continua sa sustina aceasta revista.

In al doilea rand, FRF vrea ca meciurile echipelor nationale de fotbal in sala si feminin sa fie televizate. Nimic rau in asta, dar din nou se spune ca MediaPro este avantajata pentru ca are un canal de nisa: sport.ro. Nimeni nu vrea insa sa constate ca pe langa TVR1 exista si TVR2. Dorinta FRF de a vinde la pachet aceste meciuri este binevenita, in acest fel se promoveaza si alte doua “fete” ale fotbalului. Din nou, nu exista o legatura directa intre SportMagazin si vanzarea drepturilor TV.

In al treilea rand, nu vad de ce Adrian Sarbu ar fi interesat cu adevarat de revista SportMagazin, intrucat are deja un canal de sport si se pregateste de rascumpararea ProSportului.Mai degraba ar prefera construirea unui saptamanal de la zero, decat cumpararea uneia de pe piata, indiferent ca este vorba de SM sau nu.

In presa, zvonuri de acest fel au mai existat si vor continua sa existe. Pacat este ca cei direct afectati de aceste speculatii trebuie sa isi iroseasca timpul infirmand aceste zvonuri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: