F1, lovita de un nou scandal de spionaj

FORMULA 1 Un nou scandal de spionaj a lovit Formula 1: Renault este acuzata ca s-a aflat in posesia unor documente confidentiale ale echipei McLaren Mercedes.

Vineri, cand redactam pentru Automarket.ro o stire legata de acest scandal, am avut o senzatie de deja-vu. Scriam aceleasi lucruri pe care le-am scris cu cateva luni in urma, in timpul scandalului de spionaj dintre McLaren si Ferrari. Doar ca acum McLaren s-a transformat in acuzator, iar Renault in acuzat. Iar singura diferenta este ca Renault a recunoscut inca de la inceput ca a fost in posesia unor documente McLaren. Insa asta nu schimba cu nimic datele problemei.

Indiferent ce deznodamant va avea acest caz, decizia Consiliului Mondial al FIA din 6 decembrie va fi contestata de una dintre cele doua parti. Cazul pare o copie aproape fidela a celui precedent si este de urmarit daca Renault va primi aceeasi pedeapsa ca si McLaren.

Personal, cred ca echipa lui Flavio Briatore va fi scoasa basma curata. Motivul? Renault sustine ca a informat FIA si McLaren imediat ce a descoperit datele echipei lui Ron Dennis in computerele sale. Daca acest lucru este adevarat, probabil FIA va considera intregul caz un “eveniment nefericit”, asa cum s-a exprimat de altfel si Briatore. Insa cine ar putea afirma cu certitudine ca Briatore&Co. nu au copiat, folosit sau studiat acele informatii?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: