Visible Body – Invata anatomia corpului uman

INTERNET Compania Argosy va lansa in curand Visible Body, o aplicatie 3D online care va permite studierea anatomiei corpului uman intr-o forma grafica exceptionala.

Mai tineti minte orele de biologie din scoala generala si din liceu? Eu unul nu imi aduc aminte de ele cu prea mare placere. Asta pentru ca invatam despre modul in care functioneaza organismul uman doar prin insiruirea unui numar de propozitii ce contineau multe cuvinte complicate. Desenele lipseau aproape cu desavarsire, iar atunci cand acestea existau erau schitate pe tabla, acuratetea lor depinzand foarte mult de abilitatile profesorului.

Cu siguranta insa mi-ar placea sa invat anatomia corpului uman intr-un mod interactiv, asa cum va fi prezentat in viitorul apropiat in cadrul proiectului Visible Body. Screenshot-urile oferite de producator sunt foarte promitatoare si arata prezentari 3D ale tuturor componentelor organismului uman. Utilizatorul selecteaza partea anatomica pe care vrea s-o studieze si poate privi sectiunea in format tridimensional. Utilizatorul poate ‘ascunde’ unele elemente pentru a evidentia anumite organe. Mai mult, sectiunea selectata se poate mari pentru ca organele sa aiba o vizibilitate mai mare.

Deocamdata, acest proiect este in faza de dezvoltare. Initial, compania producatoare anuntase ca serviciul va fi lansat la mijlocul lunii noiembrie 2007. Cu siguranta serviciul nu va fi gratuit, insa acest lucru ar trebui lasat pe plan secund. Institutiile prestigioase de invatamant din lume vor fi interesate de aceasta aplicatie, astfel incat studentii vor beneficia de un instrument de invatare interactiv. Nu ne ramane altceva de facut decat sa asteptam lansarea oficiala a proiectului.

Via Victor Kapra.

Anunțuri

2 Responses to Visible Body – Invata anatomia corpului uman

  1. sad says:

    il vreau si eu

  2. Teodor Danalis says:

    Interesant, anatomia umană sub formă electronică!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: