Sa radem cu Super Aguri

Povestea echipei Super Aguri din aceasta saptamana este pe cat de amuzanta pentru cineva din exterior, pe atat de ingrijoratoare pentru cei din interiorul team-ului.

Super Aguri au avut parte de un inceput de an de cosmar, echipa fiind in imposibilitatea de a testa la Jerez pentru ca nu aveau la dispozitie componentele necesare masinii.

Totul a inceput in dimineata zilei de luni, 14 ianuarie. James Rossiter, pilotul de teste al echipei, a fost nevoit sa-si intrerupa sesiunea de teste dupa numai 10 tururi parcurse din cauza unor defectiuni tehnice la monopost. Interesant este insa ca mecanicii echipei nu au reusit sa descopere care este motivul pentru care monopostul nu mai pleca de pe loc decat a doua zi, la mai bine de 24 de ore de la petrecerea evenimentului!

Problema consta in supraincalzirea unor componente ale masinii, insa oficialii au constatat ca nu luasera cu ei la Jerez piese de schimb pentru aceasta defectiune. Prin urmare, echipa a fost nevoita sa apeleze la serviciile unui avion care sa transporte respective componente de la fabrica echipei din Anglia pana in sudul Spaniei, la Jerez.

Avionul a decolat din Anglia abia miercuri, ultima zi de teste de la Jerez. Japonezii sperau sa testeze monopostul SA107 macar in ultimele ore ale sesiunii, insa… avionul a avut ceva probleme tehnice si a fost redirectionat spre aeroportul din Malaga! Frustrati, dar totusi optimisti, reprezentantii Super Aguri au trimis un angajat pana la Malaga.

Aflat la volanul masinii sale, acesta din urma a constatat ulterior ca traficul pe autostrada care face legatura intre Malaga si Jerez era oprit din cauza unor reparatii! A fost picatura care a umplut paharul. Tipul a facut cale intoarsa, iar Super Aguri nu au mai putut testa deloc nici in a treia zi.

Si astfel, Super Aguri au parcurs 10 tururi de pista in 3 zile petrecute la Jerez. Dupa ce ca reprezinta mai mult o echipa de umplutura in Formula 1, japonezii nu reusesc nici macar sa fie prezenti pe circuit. Sa speram totusi ca astfel de evenimente nu se vor intampla si in cadrul curselor ce vor incepe in luna martie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: