4 echipe poloneze au fost retrogradate

Fotbalul polonez este zguduit in aceasta perioada de un amplu scandal de coruptie, in urma caruia patru echipe de top din Polonia au fost retrogradate in ligile inferioare, fiind acuzate de coruptie.

Zaglebie Lubin, fosta adversara a Stelei din preliminariile Ligii Campionilor, a fost retrogradata in liga a doua din Polonia in urma unui scandal de coruptie.

Oficialii Federatiei Poloneze de Fotbal au luat aceasta decizie dupa ce au ajuns la concluzia ca Zaglebie Lubin a promovat in prima liga in sezonul 2004-2005 prin coruperea unor arbitri. „Am fost martorii promovarii echipei Zaglebie Lubin in editia 2004-2005 prin coruptie. Fara acest factor de coruptie, promovarea lor nu ar fi fost posibila”, a declarat Michal Tomczak, presedintele Comisiei de Disciplina din cadrul Federatiei Poloneze.

Zaglebie, care in prezent ocupa locul 7 in campionat, a mai primit o penalizare de 10 puncte in clasament si o amenda de 100.000 de zloti (circa 28.000 de euro). In urma scandalului, 17 persoane au fost condamnate la inchisoare cu suspendare, printre acestea numarandu-se arbitri si oficiali ai federatiei.

Retrogradarea lui Zaglebie reprezinta insa doar varful iceberg-ului, in urma scandalului de coruptie alte trei echipe poloneze primind in luna decembrie aceeasi pedeapsa: Widzew Lodz, Arka Gdynia si Gornik Leczna.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: