O noua imagine cu asteroidul 2007 TU24

Asa cum era de asteptat, asteroidul 2007 TU24 a trecut cel mai aproape de Terra pe data de 29 ianuarie 2008, iar acum se indeparteaza de planeta noastra. La ora 07:33 (ora Romaniei), asteroidul a fost cel mai aproape de Pamant la o distanta de 554.209 kilometri (de aproximativ 1.4 ori distanta dintre Luna si Terra).

Cercetatorii de la Laboratorul NASA din Pasadena, California, au urmarit in avans traiectoria asteroidului si au determinat ca nu exista posibilitatea unui impact. Pentru oamenii de stiinta, aceasta apropiere reprezinta un eveniment foarte important, intrucat acestia vor analiza datele si imaginile obtinute in speranta de a invata mai multe lucruri despre cei mai apropiati vecini ai Terrei din Sistemul Solar: asteroizii din apropierea planetei noastre.

Mai multe observatii sunt planificate in perioada 1-4 februarie, in acest scop urmand sa fie folosit observatorul Arecibo din Puerto Rico.

2007 TU24 - 28.01.2008

Aceasta imagine radar a asteroidului 2007 TU24 a fost obtinuta pe 28 ianuarie 2008, cu aprooximativ 12 ore inainte ca asteroidul sa ajunga la cea mai apropiata distanta fata de Pamant. Fotografia a fost realizata de Observatorul Arecibo din Puerto Rico si Telescopul Greenbank din West Virginia.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: