Lupta in trei pentru primul loc in ATP

Dupa ce a fost fara emotii numarul 1 mondial pentru mai bine de 3 ani, suprematia lui Roger Federer in clasamentul ATP este amenintata de Rafael Nadal si Novak Djokovic.

Nadal a mers la Melbourne avand oportunitatea de a-l depasi pe elvetian in clasament, Australian Open fiind primul turneu de Grand Slam dupa Wimbledon 2004 cand pozitia lui Federer a fost amenintata, iar Djokovic a transformat lupta celor doi intr-o confruntare in 3, dupa ce a castigat primul sau titlu de Grand Slam din cariera.

Dupa Australian Open, Nadal si Djokovici se afla la 650 si, respectiv, 1465 de puncte in spatele intangibilului elvetian, atat spaniolul de 21 de ani cat si sarbul de 20 de ani acumuland peste 5.000 de puncte. Astfel, Roger Federer ocupa primul loc ATP cu 6.630 puncte, urmad de Rafael Nadal cu 5980 puncte si Novak Djokovici cu 5165.

FedererNadalDjokovici

Cea mai mare diferenta la care a condus Federer a fost de 3900 de puncte in noiembrie 2006, pentru 6 saptamani, iar cea mai mica a fost de 350 de puncte pe 10 mai 2004.

Reclame

3 Responses to Lupta in trei pentru primul loc in ATP

  1. dumy84 says:

    Elvetianul va fi depasit cu greu de unul dintre cei doi, Nadal sau Djokovic, dar daca va fi sa se intample personal il vad mai degraba pe Nole capabil sa ajunga numarul unu. Este un jucator bun pe toate suprafetele, are tineretea de partea sa si foarte mult talent. Acum sa vedem ce se va intampla. Federer stim ca este serios si o poate lua de la capat dupa un esec. Intrebarea este: va reusi Djokovic sa-si mentina picioarele pe pamant? si cand spun asta ma gandesc la Marat Safin in 2005.

  2. Va fi greu, dar pana la sfarsitul lui 2008 sarbul i-ar putea lua fata elvetianului. Oricum, mi-ar placea sa-l vad pe Djokovic numarul 1 mondial. Numai timpul ne va spune daca va reusi sa se mentina la nivelul inalt la care a ajuns.
    @dumy84: Felicitari pentru articolele bune pe care le scrii pentru site-ul la care lucrezi. Keep up the good work!

  3. dumy84 says:

    Multumesc ;)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: