Microsoft ofera 44 de miliarde $ pe Yahoo!

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, a anuntat oficial ca ofera peste 44 de miliarde de dolari pentru cumpararea companiei Yahoo! Mai exact, 44.600.000.000 de dolari in bani si actiuni.

Zvonurile despre o posibila achitie circulau inca din luna noiembrie, iar acum Microsoft a oficializat totul, publicand pe site-ul oficial un comunicat de presa care include si scrisoarea trimisa sefilor de la Yahoo!

Evident, prin aceasta achizitie Microsoft incearca sa micsoreze avansul luat de principalul sau competitor, Google, pe piata publicitatii online. Totodata, acesta s-ar putea dovedi momentul prielnic al unei achizitii, in contextul in care Yahoo! traverseaza de ceva timp o perioada mai dificila din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, in cazul in care tranzactia va fi efectuata, contopirarea celor doua companii nu va fi o etapa tocmai usoara, fapt remarcat foarte bine si de unul dintre angajatii romani ai Microsoft, Eduard.

Pentru noi, ca utilizatori finali ai produselor Microsoft si Yahoo!, este dificil de estimat care vor fi efectele unei asemenea tranzactii. In orice caz, va dura mult timp pana cand vom vedea modificari majore ale serviciilor Yahoo!, pentru ca Microsoft va avea de rezolvat multe alte probleme inainte de a-si pune amprenta pe unele servicii consacrate ca Yahoo! Mail, Yahoo! Messenger sau Flickr. Asta, in cazul in care tranzactia se va realiza in cele din urma.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: