Japonia a lansat un satelit pentru internet

Japonia a lansat sambata un satelit experimental care va oferi internet de mare viteza pe continentul asiatic, chiar si atunci cand infrastructura terestra nu va mai fi functionala, a anuntat agentia spatiala japoneza.

Satelitul Kizuna, care a costat 342 de milioane de dolari, va fi functional pentru o perioada de cinci ani si va oferi viteze de pana la 1.2 Gbps, devenind astfel cel mai rapid din lume. Astfel, viteza satelitului va fi de 150 de ori mai mare decat viteza medie ADSL de 8 Mbps si de 12 ori mai buna decat cea oferita de o conexiune prin fibra optica.

Satelitul Kizuna va deveni functional in luna iulie, iar japonezii intentioneaza sa il foloseasca in cazul in care infrastructura terestra va fi distrusa in urma unui dezastru in orice tara din Asia, precum si in scopuri educationale si medicale.

kizuna

La fel ca si China si India, Japonia si-a anuntat intentiile de a trimite un astronaut pe Luna pana in 2020. Niponii au inceput deja programul trimitand in luna septembrie a anului trecut doi mini-sateliti care sa studieze campurile gravitationale ale lunii. Proiectul, in valoare de 500 de milioane de dolari, este cea mai scumpa misiune de investigare a Lunii de dupa proiectul american Apollo din anii ’60 si ’70.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: