Semnarea aplicatiilor Symbian

Orice utilizator individual sau companie care creaza software pentru platforma Symbian trebuie sa ’semneze’ aplicatia pentru a putea fi instalata pe orice telefon ce ruleaza acest sistem de operare.

‘Semnarea’ unei aplicatii reprezinta, pe scurt, urmarea unor instructiuni de validare prezentate pe site-ul SymbianSigned. In urma efectuarii acestor pasi, aplicatia va putea fi instalata pe orice telefon cu Symbian, insa acest lucru este dependent si de versiunea sistemului de operare. In cazul in care o aplicatie nu este ’semnata’, aceasta nu va putea fi instalata pe telefon.

Aceasta procedura a fost initiata de compania Symbian pentru a spori securitatea. Totusi, acest proces este destul de complex, fapt ce a starnit nemultumirea companiilor, dar mai ales a utilizatorilor care scriu aplicatii. Acestia au cerut in repetate randuri modificarea procedurilor de ’semnare’ a aplicatiilor. Compania Symbian nu a ramas impasibila si, cu ceva timp in urma, a anuntat ca procedura de ’semnare’ a aplicatiilor va fi simplificata. Astfel, ‘semnarea’ unei aplicatii Symbian ar putea deveni in scurt timp accesibila tuturor categoriilor de utilizatori care scriu aplicatii.

Citeste mai multe articole despre Symbian

Reclame

2 Responses to Semnarea aplicatiilor Symbian

  1. CRISTI says:

    intradevar…obligatia de a semnaa aplicatiile a starnit o stare incontrolabila de nemultumire…deoarece multi utilizatori care nu sunt conceputi sa ruleze pe un cititor de symbian nu pot efectua semnarea unei aplicati…iar siteul symbiansigned este un site de proporti uriase…eu am reusit semnarea unei singure aplicati (nokmote).sa speram k se a aduce simplificarea semnari aplicatiilor intr-un mod cat mai rapid

  2. admin says:

    semnez aplicatii http:// aplicatii.8forum.net/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: