Stadioane EURO 2008 (2): Worthersee Stadion

Austria a construit un nou stadion in Klagenfurt pentru Campionatul European din 2008, locatia urmand sa fie folosita ulterior de catre echipa de club Karneten.

Situat in statul federal Carinthia, The Worthesee Stadion a fost construit dupa modelul stadionului St Jakob Park din Basel ca un complex multifunctional. Astfel, pe langa stadionul propriu-zis, complexul va cuprinde un hotel, un centru comercial si mai multe restaurante.

Perioada de constructie a fost de 5 ani, lucrarea inceputa in 2002 fiind finalizata in 2007. Arena are o capacitate de 30,000 de locuri, toate acoperite, si va fi stadionul pe care echipa Karnten isi va disputa ulterior meciurile de pe teren propriu. Ramane de vazut cat de plin va fi stadionul la meciurile micutei echipe austriece, in contextul in care populatia orasului depaseste cu putin 90,000 de locuitori.

Stadionul va gazdui 3 meciuri la EURO 2008, toate din faza grupelor. Astfel, pe data de 8 iunie aici se va disputa meciul Germania – Polonia, urmat 4 zile mai tarziu de Croatia – Germania. Ultima reprezentatie pe acest stadion in cadrul turneului final va fi oferita de nationalele Poloniei si Croatiei pe data de 16 iunie 2008.

Sursa: UEFA.com.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: