Microsoft: Strategie inedita pentru LiveSearch

Gigantul Microsoft apeleaza la masuri disperate pentru a ridica cota de piata a motorului sau de cautare: ofera discounturi pentru cei care cumpara produse prin intermediul motorului sau de cautare.

Pe scurt, utilizatorii care ajung de pe LiveSearch pe unul dintre site-urile partenere (printre care si eBay) si comanda produse vor primi din partea Microsoft un discount intre 2-15% din valoarea produsului. Mai multe informatii puteti afla pe site-ul oficial LiveSearch, pe TechCrunch sau pe ArsTechnica.

Decizia Microsoft pare, la prima vedere, una disperata in tentativa de a concura cu Google pe piata motoarelor de cautare. Dupa ce au esuat in tentativa de a cumpara integral compania Yahoo!, Microsoft au iesit la atac foarte rapid intr-o maniera mai putin obisnuita. Nu este insa exclus ca strategia Microsoft sa aiba o legatura cu recentele discutii cu Yahoo! privind o colaborare pe domeniul online.

Oricare ar fi situatia, programul initiat de Microsoft va avea succes numai in cazul in care va fi adoptat masiv de utilizatorii de internet (preponderent cei din Statele Unite). Nu ne ramane decat sa asteptam reactia acestora.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: