Pierdut calificare, o declar nula

Romania a pierdut calificarea in sferturile de finala ale Campionatului European din cauza tacticii ultra-defensive adoptata de Victor Piturca.

Carcotasii trambitau inainte de meciul decisiv cu Olanda ca putem deveni prima echipa care se califica din grupe cu numai doua puncte. Acest lucru era insa posibil numai daca Italia si Franta remizau 0-0 intr-un meci in care ambele echipe aveau nevoie de victorie.

Insa in conditii normale nu poti juca la 0-0 cand ai nevoie de 3 puncte pentru a merge mai departe. Iar Italia a stiut acest lucru de la primul fluier al meciului cu Franta. Nu si Victor Piturca, care a preferat un joc la 0-0 in locul unei victorii care ne-ar fi garantat prezenta in sferturi.

In prima repriza olandezii au lasat impresia ca ne invita sa marcam. Probabil plictisiti sa tot astepte atacurile noastre, Portocala si-a dat drumul la joc in repriza a doua, inving o nationala a Romaniei adormita si parca imbatata de meciul bun facut cu Italia.

Mai mult sau mai putin voalat, toata lumea il acuza pe Mutu de ratarea calificarii, dupa penalty-ul irosit in meciul cu Italia. Insa nimeni nu vrea sa spuna ca am facut doar 0-0 cu o echipa a Frantei care putea fi batuta lejer si ca am pierdut cu 0-2 cu Olanda adoptand un joc defensiv cand noi aveam nevoie de victorie. De fapt, meciul cu Italia este singurul in care Romania a aratat fotbal.

Ramanem cu regretul ca se putea mai mult la aceasta editie de campionat european. Si am fi reusit mai mult la EURO 2008 daca Romania ar fi jucat ofensiv cu Franta si Olanda!

Anunțuri

2 Responses to Pierdut calificare, o declar nula

  1. saulica says:

    ce mi-ar place ca olanda sa intaleasca italia si itlaia sa castige…ce ma rad

  2. corn says:

    Invata sa scrii romaneste corect !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: