Se prefigureaza un razboi Nokia – Google

Nokia si Google sunt pe cale sa inceapa un adevarat razboi pentru impunerea pe piata sistemelor de operare dedicate telefoanelor mobile.

Nokia este foarte aproape de finalizarea tranzactiei prin care va deveni unic proprietar al companiei Symbian Ltd, cea care produce sistemul de operare pentru telefoane mobile Symbian. In prezent, telefoanele mobile bazate pe Symbian au o cota de piata de 60%, sistemul de operare fiind oferit de 8 producari pe 200 de milioane de dispozitive.

Mutarea adoptata de Nokia, care detinea deja pachetul majoritar de actiuni, vine ca replica la tot mai apropiata lansare a sistemul de operare Android de la Google. Oficialii gigantului american spera ca Android sa devina cel mai utilizat sistem de operare pentru telefoane mobile, astfel ca lupta dintre Symbian si Android va fi una foarte interesanta.

Android beneficiaza deja de sprijinul unor producatori importanti din industrie, iar notorietatea de care se bucura Google reprezinta deja un important factor de succes. Principalele avantaje pe care le are Android sunt legate de capabilitatile de touchscreen ale sistemului de operare si display-urile mari ale dispozitivelor mobile.

De cealalta parte, Symbian a obtinut succesul prin calitatile software-ului oferit si in curand compania va lansa o versiune ce permite accesarea telefoanelor prin touchscreen.

Duelul Symbian – Android este de fapt un duel intre Nokia si Google. Prin intentia de a cumpara Symbian,Nokia incearca sa-si consolideze pozitia pe piata telefoniei mobile si sa intre cu succes pe piata dispozitivelor de dimensiuni mici dedicate internetului. Intre timp, dupa ce a devenit liderul de neconstat in industria internetului, Google tinteste si telefonia mobila, in principal datorita posibilitatilor existente pentru dezvoltarea industriei de publicitate pe acest tip de dispozitive.

Razboiul Nokia – Google va fi, probabil, unul lung si cu un castigator dificil de anticipat. Foarte probabil insa, cei mai castigati vor fi utilizatorii, care se vor putea bucura de servicii mai bune.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: