Internet pe mobil

Cresterea traficului pe internet prin intermediul telefoanelor mobile a deteminat marile site-uri sa ofere utilizatorilor si versiuni adaptate dispozitivelor mobile.

Site-urile incearca astfel sa-si mareasca cota de piata prin atragerea clientilor ce utilizeaza internetul mobil cu versiuni low-end ale paginilor. De cele mai multe ori, acestea cuprind doar text si o poza de dimensiuni foarte mici. Situatia poate parea paradoxala, daca ne gandim la evolutia internetului din punct de vedere grafic din ultimii ani.

Bineinteles, cele mai multe dispozitive mobile nu pot reda in prezent tehnologii precum Ajax sau Java. Totusi, internetul mobil presupune accesarea unui site mai degraba in situatii urgente (verificarea mail-ului sau a unor informatii), decat navigarea pe un site cu un design cat mai atractiv.

Cresterea de trafic este justificata si prin repetatele scaderi de preturi la internetul mobil. Daca in cazul servciilor preplatite costurile variaza intre 0.8 – 1 euro / MB, in cazul unor abonamente se poate ajunge la o taxa de numai 4 euro pe luna de trafic nelimitat.

Iata si cateva adrese „mobile” ale unor site-uri foarte importante pentru multi dintre noi:

– WordPress: m.wordpress.com
– Google Docs: docs.google.com/m
– Mediafax: www.mediafax.ro/m.html
– Zoho: mobile.zoho.com
– Box.net: m.box.net

In loc de concluzie, un pont pentru utilizatorii Nokia: Folositi browserul Opera Mini in locul browserului default al telefonului. Acesta din urma incarca mai multe date decat concurentul sau si mareste astfel artificial costul conectarii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: