Ziarul Ring copiaza stiri de la publicatiile online

„Jurnalistii” de la ziarul Ring au copiat pasaje intregi din cronica cursei de Formula 1 de la Hungaroring publicata pe site-ul Automarket.ro.

Razboiul dintre presa clasica si cea online se inteteste tot mai mult. Nu trece saptamana fara sa nu citesc despre ce a mai copiat presa scrisa de pe internet. Ba au copiat din publicatiile online, ba au copiat din bloguri, ba au luat poze fara sa aiba drepturi de autor.

Totusi, nu m-am gandit ca intr-o zi chiar eu voi fi victima acestor persoane care utilizeaza atat de bine tehnica copy-paste.

Luni am aflat cu surprindere ca Florin But de la ziarul gratuit Ring a copiat pasaje intregi din cronica cursei de F1 scrisa de mine pentru site-ul Automarket.ro.

Articolul care i-a placut atat de mult „jurnalistului” de la Ring poate fi citit aici, iar stirea copiata de Florin But este prezentata in poza de mai jos (click aici pentru a vizualiza articolul Ring la o dimensiune mai mare).

Ii multumesc lui Florin But pentru atentia acordata site-ului Automarket.ro, insa tin sa-i atrag atentia ca in tarile civilizate practica copy-paste este cunoscuta sub denumirea de furt intelectual. Bine macar ca individul s-a chinuit sa adauge diacritice in text.

I-am scris un mail acestui personaj in care i-am explicat in cateva cuvinte ca nu este nici moral, nici legal, sa faci asa ceva. Bineinteles, nu am primit niciun raspuns din partea lui. Ma intreb daca a inteles ceva din asta…

Anunțuri

One Response to Ziarul Ring copiaza stiri de la publicatiile online

  1. laura says:

    florin but copiaza inca de cand era in presa locala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: