Snooker-ul a intrat in criza financiara

Snooker-ul a intrat intr-o grava criza financiara dupa ce sponsorii principali s-au retras din competitie, provocand pierderi de 1.5 milioane de lire sterline.

888.com si Saga Insurance, cei mai importanti sponsori din snooker, au anuntat oficial ca nu vor mai continua sa sprijine competitia, invocand actualul climat economic.

888.com a incheiat in 2005 un contract pe 5 ani cu World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA), insa dupa numai 3 ani celebra casa de pariuri online a decis sa rupa intelegerea.

888.com a fost sponsorul principal al Campionatului Mondial de Snooker, in timp ce Saga Insurance a sposorizat Wembley Masters, insa compania de asigurari nu a dorit sa prelungeasca contractul scadent la finalul sezonului trecut.

In prezent, campionatul Marii Britanii este sprijinit de Maplin Electronics, in timp ce turneul de Grand Prix este sponsorizat de Royal London Watches. Totusi, ambele contracte de sposorizare au intrat in ultimul an.

Pierderile de 1.5 milioane de lire sterline vor avea un impact major asupra competitiei, in conditiile in care premiile Campionatului Mondial de Snooker se ridica la aproximativ 1 milion de lire sterline.

Noul sezon de snooker va incepe pe 24 august 2008 la Belfast, cu ocazia turneului din Irlanda de Nord. Calendarul complet al sezonului 2008 – 2009 poate fi gasit aici.

Sursa: BBC.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: