Spectacol sau eficacitate

Meciul Milan – Bologna 1-2, din prima etapa a campionatului italian, a demonstrat inca o data ca cel mai important lucru este sa fructifici oportunitatile de a inscrie, in detrimentul spectacolului.

Serie A a debutat duminica cu o mare surpriza: AC Milan a fost invinsa pe propriul teren de nou-promovata Bologna, desi rossoneri au dominat autoritar partida.

Desi scorul ar putea indica altceva, gazdele s-au aflat permanent la carma jocului, iar noua achizitie Ronaldinho (foto) a facut un meci excelent la prima sa aparitie oficiala pe San Siro, avand numeroase oportunitati de a inscrie.

Nu au lipsit de pe teren nici Gianluca Zambrotta sau Mathieu Flamini, insa eficacitatea oaspetilor a avut drept consecinta prima infrangere a sezonului pentru Milan (o cronica completa a meciului este disponibila aici).

Performanta realizata de Bologna la revenirea pe prima scena a fotbalului din Peninsula vine sa demonstreze inca o data, daca mai era nevoie, ca fotbalul actual premiaza eficacitatea, si nu spectacolul din teren.

Este o constatare trista, dar perfect adevarata in fotbalul modern, iar marile echipe sunt constiente de acest lucru. Este suficient sa priviti meciurile din fazele eliminatorii ale Champions League, cand orice gol poate deveni decisiv pentru soarta calificarii.

Ca simpli pasionati de fotbal si ca suporteri neutri, nimic nu se compara cu un meci spectaculos in care fazele de atac se succed de la o poarta la alta. Totusi, cand vorbim de meciul echipei favorite, parca savuram mai mult o victorie fara sare si piper decat un esec survenit in urma unui meci spectaculos.

Tu ce vrei sa vezi la echipa ta favorita? Spectacol sau eficacitate?

Credit foto: EuroSport.com
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: