Blu-ray vs. DVD: HD face diferenta

Blu-ray are cateva avantaje majore fata de „clasicul” DVD. Care sunt acestea puteti afla din materialul de mai jos.

Ma voi referi exclusiv la comparatia Blu-ray vs. DVD in ceea ce priveste vizionarea filmelor. Blu-ray este net superior DVD-urilor din acest punct de vedere datorita tehnologiei High-Definition (HD). In cazul filmelor HD, imaginea este mult mai luminoasa, iar culorile sunt mai vii. In practica, s-a demonstrat ca un film in format HD ofera de 5 ori mai multe detalii decat un film in format Standard Definition (SD).

Poate va intrebati de ce nu exista filme pe DVD in format HD. Ei bine, actualele DVD-uri suporta numai format SD, iar capacitatea discurilor este insuficienta pentru a stoca un film HD.

In schimb, Blu-ray ofera 25 GB pentru discurile single-layer si 50 GB pentru cele double-layer si permite redarea, inregistrarea si rescrierea filmelor in format HD la rezolutii de pana la 1080p. De asemenea, si sunetul este la cel mai inalt nivel.

In plus, meniurile discurilor Blu-ray sunt mai bine dezvoltate datorita capacitatii de stocare superioare, iar cinefilul poate accesa meniul pe ecran fara oprirea filmului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: