BMW va transforma cheia masinii in card bancar

BMW dezvolta un sistem inteligent prin care cheile automobilelor sale vor putea fi utilizate in viitor si pe post de carduri bancare.

BMW si-a propus sa vina in sprijinul clientilor sai printr-o noua facilitate care sa sporeasca confortul acestora. Constructorul german a initiat un proiect prin care banala cheie a masinii personale va putea fi utilizata drept card bancar.

Cheia inteligenta, aflata deocamdata in stadiul de prototip, reprezinta rodul unei colaborari intre BMW si NXP (Next eXPerience) Semiconductors, o companie olandeza de electronice fondata cu doi ani in urma de Philips.

Reprezentantii BMW afirma ca noul dispozitiv este realizat cu scopul de a spori confortul clientilor BMW in efectuarea tranzactiilor bancare uzuale, cum ar fi platile electronice la comercianti.

„Lucram la combinatia dintre tehnologia industriei auto si stilul de viata. In cooperare cu NXP efectuam cercetari pentru pentru tranformarea cheii de masina intr-un dispozitiv inteligent de acces pentru plati si alte servicii care vor simplifica pe viitor viata conducatorilor auto”, a declarat Raymond Freymann, directorul departamentul de cercetare si tehnologie al BMW.

Cheia inteligenta ar putea fi lansata oficial pe piata in viitorul apropiat, in functie de rezultatele pe care le vor obtine inginerii germani dupa efectuarea testelor de fiabilitate.

Sursa: LeftLaneNews

Anunțuri

One Response to BMW va transforma cheia masinii in card bancar

  1. Pingback: BMW introduce software open-source la bordul masinilor « Daniel Popescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: