BMW introduce software open-source la bordul masinilor

BMW a dezvoltat o platforma open-source pentru electronica care le permite producatorilor de software sa creeze aplicatii pentru autoturismele sale.

Dupa ce recent a anuntat ca dezvolta o cheie ce va putea fi folosita si drept card bancar, constructorul auto BMW vrea sa revolutioneze si electronica disponibila la bordul masinilor sale.

Astfel, germanii au initiat o platforma open-source destinata electronicii cu ajutorul careia companiile din industria software pot crea aplicatii pentru masinile BMW. Constructorul se bazeaza pe faptul ca aplicatiile realizate de companii specializate vor fi mai fiabile si mai complexe decat cele pe care le-ar putea dezvolta inginerii sai.

In demersul sau, BMW a colaborat foarte strans cu gigantul IT Intel, cel mai mare producator de procesoare din lume, dar si cu compania Wind River Systems.

Obiectivul declarat al celor de la BMW este sa creeze o platforma software bazata pe sistemul de operare Linux care sa imbunatateasca confortul soferilor si pasagerilor prin utilizarea sistemelor informatice prezente la bord.

Astfel, germanii vin in intampinarea progresului rapid inregistrat de industria IT in ultimii ani, insa noua platforma a atras si cateva critici din partea unor companii auto rivale. Japonezii de la Honda sustin ca noua arhitectura a celor de la BMW are nevoie de teste concludente si ca platforma ar trebui sa includa un program de protectie de tip firewall, pentru a preveni instalarea unor aplicatii mallware care sa altereze celelalte sisteme electronice ale masinii.

Noua platforma open-source propusa pe BMW va fi disponibila pe cel putin 200.000 de masini in urmatorii 7 ani. Alti constructori auto care folosesc sisteme electronice avansate sunt Honda si Ford, insa acestea au la baza aplicatii software furnizate de Microsoft.

Sursa: LeftLaneNews

Reclame

One Response to BMW introduce software open-source la bordul masinilor

  1. Animaliciul95 says:

    Hai ca incepi sa scrii fdin ce in ce mai bine :P

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: