Revista PC Magazine se inchide

Editorul revistei PC Magazine a anuntat in aceasta saptamana inchiderea versiunii print a publicatiei americane, accentul urmand sa fie pus pe versiunea digitala.

Luna ianuarie a anului 2009 va marca iesirea de pe piata a uneia dintre cele mai cunoscute si apreciate publicatii de IT&C din Statele Unite: PC Magazine isi va intrerupe definit aparitia pe suportul clasic, de hartie, insa revista va aparea in continuare in format digital.

Decizia vine sa confirme trendul inceput de cateva publicatii locale din Statele Unite si Suedia, care au renuntat in ultimul timp la publicatiile sub forma tiparita. Totusi, PC Magazine este primul nume mare din presa scrisa care ia aceasta decizie drastica.

Desi ar fi foarte usor sa spunem ca aceasta decizie vine ca urmare a crizei financiare, lucrurile stau un pic altfel. Editorii PC Magazine au explicat ca exista 3 motive esentiale care au dus la aceasta decizie:
– costurile tot mai mari ale hartiei de tipar
– costurile ridicate ale transportului din SUA
– veniturile din publicitatea online sunt mai mari decat cele generate de versiunea print.

Practic, editorul revistei a constatat ca viata unei publicatii scrise este din ce in ce mai dificila din cauza factorilor enumerati mai sus, astfel ca decizia cea mai la indemana a fost inchiderea revistei in varianta clasica.

Interesant este insa ca echipa PC Magazine va ramane aceeasi, doar persoanele care se ocupau de productia versiunii tiparite (7 la numar) urmand sa fie concediati.

Revista va aparea in continuare in acelasi format, insa numai in versiune digitala. Aceasta din urma este disponibila pe platforma Zinio si poate fi citita online sau descarcata pe propriul calculator.

Si daca va intrebati de costuri, un abonament pe 12 luni la revista in format digital costa numai 14.97 dolari, adica numai 1.25 dolari pe numar sau, mai pe romaneste, putin peste 3 lei pe luna.

Deocamdata nu este foarte clar ce se va intampla cu editia in limba romana a revistei PC Magazine.

Citeste mai mult despre acest subiect:
Mesajul redactorului sef PC Magazine USA pentru cititori
Anuntul companiei care editeaza PC Magazine

Anunțuri

One Response to Revista PC Magazine se inchide

  1. Pingback: EXCLUSIV: PC Magazine Romania se inchide in luna decembrie « Daniel Popescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: