Phylla, prototipul electric propus de Fiat

Fiat a prezentat si testat oficial un prototip 100% electric pe nume Phylla, care beneficiaza de o autonomie de 220 de kilometri.

Ofensiva prototipurilor electrice continua sa fie la moda printre constructorii auto, chiar daca criza financiara a dus pretul unui baril de petrol la un nivel fara precedent in ultimii 3 ani.

Ultimul pe lista „verde” este constructorul auto Fiat, care a dezvaluit prototipul electric Phylla in cadrul unui eveniment gazduit de orasul Torino. Prototipul dezvoltat de Centrul Tehnologic Fiat a fost chiar testat de cativa demnitari italieni prezenti la eveniment.

Phylla dispune de 4 motoare electrice amplasate pe fiecare dintre cele patru roti, iar celulele solare ale masinii genereaza electricitatea gazduita de bateriile din Li-Ion sau Li-Polymer. Viteza maxima atinsa de Phylla nu depaseste 130 de km/h, iar micutul prototip italian are nevoie de 6 secunde pentru a atinge o viteza de 50km/h.

Cel mai interesant aspect este reprezentat de autonomia bateriilor, care ajunge la 220 de kilometri multumita unei greutati totale a autovehiculului de numai 750 kg, dintre care 150 kg sunt reprezentate de acumulatori.

Fiat nu a mentionat in cadrul evenimentului cand si mai ales daca Phylla va ajunge in productia de serie.

Sursa: AutoblogGreen

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: