Toyota construieste prima masina solara

Toyota dezvolta o masina capabila sa functioneaze exclusiv pe baza de energie solara.

Industria auto este una dintre cele mai afectate ramuri economice in urma crizei financiare globale, vanzarile de automobile inregistrand scaderi impresionante comparativ cu anii precedenti.

Constructorii sunt nevoiti sa apeleze la masuri radicale pentru a face fata situatiei, iar o parte dintre acestia mizeaza pe noi tehnologii care sa atraga atentia potentialilor cumparatori.

Este si cazul celor de la Toyota, care  dezvolta prima masina capabila sa functioneze pe baza de energie solara.

Noua masina solara este acoperita cu panouri solare, insa va fi dodata si cu un sistem plug-in pentru a putea fi alimentata cu energie de la priza. Totusi, intentia inginerilor japonezi este de a crea o masina care sa se poata alimenta cu energie doar prin intermediul panourilor solare, devenind astfel complet independenta de sursele de energie traditionale.

Masina solara nu reprezinta insa singurul proiect bazat pe energie solara al constructorului nipon. Toyota a anuntat la jumatatea anului trecut ca noua generatie a popularului Prius va fi echipata cu mici panouri solare care vor furniza energia necesara echipamentelor electronice de la bord.

De asemenea, Toyota utilizeaza panouri solare si la fabrica sa din Tsutsumi, Japonia, pentru a produce o parte din energia necesara construirii masinilor Lexus. Panourile solare de la aceasta fabrica ating o suprafata similara cu cea ocupata de 60 de terenuri de tenis, reducerea costurilor fiind semnificativa.

toyota_solar_car

Sursa: DailyTech

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: