ProSport: Iata diferentele dintre F1 si MotoGP!

Sporturile cu motor reprezinta in continuare o mare necunoscuta pentru publicatiile sportive din Romania. Dupa ce la inceputul anului Gazeta Sporturilor publica o fotografie cu monopostul Ferrari din 2007 in stirea referitoare la masina din 2009, cei de la ProSport fac tot posibilul sa le calce pe urme.

De data aceasta, redactorul Octavian Metoni demonstreaza ca nu stie sa faca diferenta intre doua competitii complet distincte din lumea sporturilor cu motor: Formula 1 si Moto GP. Astfel, Metoni ne informeaza pe ProSport ca Marele Premiu al Ungariei din acest an nu se va mai disputa, atasand la text o fotografie cu Felipe Massa, vicecampionul mondial al Formulei 1, text insotit de tag-ul Formula 1.

Ce nu stie Metoni este faptul ca subiectul real al stirii este anularea cursei de Moto GP din Ungaria, si nu a celei de Formula 1. In plus, motivul anularii nu este legat de lipsa fondurilor pentru „reparatii”, ci de lipsa banilor pentru finalizarea constructiei unui nou circuit.

Cel mai grav este insa ca redactorul nu acorda niciun fel de atentie comentariilor venite din partea cititorilor, unul dintre acestia semnaland zadarnic greseala autorului.

In acest context, ce raspuns poate primi Alex Mihaileanu la intrebarea despre calitatea presei din Romania, cand in presa sportiva nu se cunosc notiunile elementare ale unor competitii?

Pe de alta parte, nu pot sa nu remarc prezenta in anumite redactii a unor persoane care nu au nicio tangenta cu domeniul in care lucreaza, in ciuda faptului ca vorbim de o perioada de criza in care reducerile de personal sunt la ordinea zilei. Din pacate, de cele mai multe ori, cei afectati de criza sunt jurnalistii care isi fac treaba cu seriozitate si creaza continut propriu pe baza unor cunostinte solide in domeniul analizat. Iar asta este valabil atat in presa scrisa, cat si in presa online.

prosport_f1_motogp1

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: