Opera Turbo: Pentru un browsing mai rapid

Opera Software a lansat Opera Turbo, un program in versiune de test care mareste viteza conxiunii la internet prin compresia datelor si utilizarea serverelor companiei norvegiene.

Pentru a mari viteza de navigare pe internet, Opera Turbo compreseaza in timp real site-ul vizitat de utilizator pe unul dintre serverele companiei, pe langa o compresie suplimentara aplicata pe calculatorul gazda.

Cele mai mari beneficii ale programului, aflat deocamdata in faza de test, se remarca la utilizarea unei conexiuni lente la internet cu o viteza de transfer a datelor de aproximativ 100 Kbps. In functie de natura site-ului vizitat, compresia datelor poate atinge valoarea de 80%. De cele mai multe ori, rezolutia imaginilor de pe site-ul tinta va fi micsorata, pentru a permite o compresie a datelor cat mai buna.

Software-ul permite utilizatorului sa cunoasca in orice moment rata medie de compresie prin trecerea mouse-ului pe deasupra iconitei Opera Turbo.

Totusi, cel putin deocamdata, Opera Turbo are cateva mici probleme in compresia datelor de pe site-uri ce folosesc tehnici avansate de Javascript sau Flash, pentru care software-ul trebuie sa astepte interventia manuala a utilizatorului inainte de initializarea operatiunii de compresie.

Noul software este dezvoltat pe baza tehnologiei „Opera Web Optimization Proxy”, diferita de tehnologia „Opera Ninary markup language” utilizata in cadrul browserului pentru telefonae mobile, Opera Mini.

Opera Turbo isi poate dovedi eficienta mai ales in cazul in are utilizatorilor acceseaza internetul printr-o retea wireless cu taxare in functie de trafic, prin intermediul unui telefon mobil sau a unor conexiuni lente.

Desi aflat in prezent in stadiu de teste, Opera Turbo va fi inclus in viitoarele versiuni ale browserului desktop omonim. Pana atunci, Opera Turbo poate fi descarcat de pe site-ul oficial al companiei.

Reclame

One Response to Opera Turbo: Pentru un browsing mai rapid

  1. Anonim says:

    interesant interesant rau

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: