Panda USB Vaccine: Protejeaza stick-ul de virusi

Panda Security a lansat un utilitar gratuit de securitate cu ajutorul caruia utilizatorii pot bloca atacurile malitioase provenite de pe stick-urile USB.

Dispozitivele de stocare a datelor pe USB se bucura de o popularitate foarte mare in randul utilizatorilor obisnuiti, principalele avantaje ale acestora fiind portabilitatea si capacitatea de stocare ridicata.

Acest lucru nu putea fi trecut cu vederea de autorii de virusi, care profita de lacunele utilizatorilor obisnuiti in materie de securitate pentru a raspundi coduri malitioase. Una dintre cele mai banale metode de infectie este rescrierea fisierului Autorun.inf din radacina dispozitivului USB cu cod malitios, acesta fiind apoi rulat automat imediat dupa conectarea USB-ului la calculator.

Compania spaniola Panda Security, cunoscuta in primul rand pentru suita Panda Internet Security, a lansat un utilitar gratuit care ofera o protectie viabila impotriva acestui tip de amenintari. Pe numele sau Panda USB Vaccine, utilitarul ofera o dubla protectie prin dezactivarea functiei AutoRun din cadrul sistemului de operare Windows si de pe dispozitivul USB.

Dezactivarea functiei AutoRun din Windows prin intermediul acestui tool este utila mai ales in contextul in care realizarea acestui lucru necesita in mod obisnuit modificarea registrilor, ceea ce nu este la indemana tuturor utilizatorilor.

Pe de alta parte, dezactivarea functiei AutoRun de pe dispozitivul USB impiedica rularea codului malitios pe computerul tinta, iar fisierul autorun.inf nu poate fi modificat sau rescris cu cod malitios.

Chiar daca nu indeplineste rolul unui antivirus pentru ca se limiteaza la blocarea functiei AutoRun, Panda USB Vaccine este o metoda eficienta si gratuita pentru protectia datelor personale.

Panda USB Vaccine poate fi descarcat gratuit de pe site-ul oficial al companiei de securitate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: