Yahoo! inchide GeoCities

Incepand din aceasta saptamana, Yahoo! nu mai accepta noi utilizatori pentru serviciul GeoCities, acesta urmand sa fie inchis complet pana la finalul acestui an.

Serviciul Yahoo! GeoCities permitea utilizatorilor sa isi creeze pagini personale de internet si sa le gazduiasca pe serverele companiei americane, la o adresa de tipul geocities.yahoo.com/site. Aflata in plin proces de reorganizare ca urmare a crizei financiare si a veniturilor intr-o scadere continua, Yahoo! a decis sa inchida serviciul GeoCities.

Prima etapa implica neacceptarea utilizatorilor noi, iar inchiderea completa a serviciului va fi va avea loc pana la finalul acestui an, conform anuntului postat de oficialii Yahoo! pe site. Oficialii vor oferi mai multe detalii despre inchiderea serviciului in aceasta vara, iar pana atunci actualii utilizatori sunt „sfatuiti” sa treaca la serviciile de hosting platite oferite de Yahoo!

Serviciul GeoCities nu a fost dezvoltat de Yahoo!, ci cumparat de compania americana in 1999 pentru impresionanta suma de 2.87 miliarde de dolari. Pe parcursul existentei sale, GeoCities a gazduit zeci de milioane de pagini, insa in ultimii ani traficul generat de serviciu a marcat o scadere abrupta. Principalele cauze sunt aparitia blogurilor, care au permis utilizatorilor sa isi contruiasca si intretina mult mai usor o pagina personala. De asemenea, si retelele de socializare precum MySpace.com au „furat” o buna parte dintre utilizatorii GeoCities, in special pe continentul nord-american.

Apropiata inchidere a serviciului GeoCities este doar ultima dintr-o serie mai ampla de evenimente de acest gen. Yahoo! a renuntat in aceasta saptamana si la serviciul Blo.gs (un agregator de bloguri sub forma unui blogroll), pe care l-a cedat contra-cost companiei Automattic, cea care a creat WordPress.

De asemenea, nu cu mult timp in urma Yahoo! a decis sa inchida si serviciul Briefcase, care permitea utilizatorilor sa uploadeze pe serverele Yahoo orice tip de fisiere in limita unui cont de 30 MB.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: