Intel, amendata cu 1 miliard de euro!

Comisia Europeana (CE) a amendat compania Intel cu 1.06 miliarde de euro dupa ce a fost gasita vinovata de practici anti-concurentiale menite sa elimine de pe piata rivalul AMD.

CE a descoperit ca intre 2002-2007 Intel a platit producatori precum Acer, Dell, HP, Lenovo sau NEC pentru ca acestia sa amane sau sa anuleze computerele bazate pe procesoare AMD.

CE a evaluat piata procesoarele la 22 de miliarde de euro, 30% din aceasta suma fiind generata de Europa. De asemenea, Intel a fost somata sa inceteze practicile anti-concurentiale impotriva rivalului AMD.

Amenda impusa de CE reprezinta 4.15% din cifra de afaceri a companiei si trebuie platita in maxim 3 luni. Intel a anuntat insa ca va face apel la aceasta decizie, intrucat considera ca hotararea este nedreapta.

Amenda primita de Intel este cea mai mare sanctiune dictata vreodata de CE impotriva unei singure companii, depasind cu mult amenda de 497 de milioane de euro primita in 2004 de Microsoft tot pentru practici anti-concurentiale.

Anunțuri

One Response to Intel, amendata cu 1 miliard de euro!

  1. Dragostea lui Mircea Eliade pentru cultura spaniolã a fost una timpurie. Încã din timpul studenþiei Eliade publica, în diversele periodice la care colabora constant, articole dedicate unor figuri majore ale culturii spaniole. Nu e exagerat sã spunem cã Eliade a fost un promotor al culturii spaniole în Europa orientalã încã de atunci; el a fost cel care i-a fãcut cunoscuþi pe gînditorii ºi enciclopediºtii noºtri în deceniile al treilea ºi al patrulea într-un Bucureºti supranumit în acea vreme „micul Paris”. Am putea semnala doar prezentarea pe care a consacrat-o în 1926 (cînd avea mai puþin de 20 de ani) versiunii franceze a Agoniei creºtinismului de Miguel de Unamuno sau necrologul lui Vicente Blasco Ibáñez în 1928, o figurã care, în opinia sa, nu era întrecutã în acea generaþie decît de Unamuno. Pentru Eliade, ambii „sînt rupþi din trupul acelui om unic al Spaniei, Don Quijote”. „Cel mai frumos roman al lui Don Vicente a fost însãºi viaþa lui”, un roman pe care nu l-a scris niciodatã, „viaþa scrisã între închisoare, tribunã, redacþie ºi camera de lucru”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: