Nokia va utiliza Microsoft Office

Nokia si Microsoft au incheiat un parteneriat prin care suita Microsoft Office Mobile va fi disponibila pe smartphone-urile companiei finlandeze.

Dupa ce pozitia privilegiata a suite MS Office pe piata sistemelor desktop a inceput sa fie stirbita de aparitia unor versiuni gratuite tot mai puternice din partea concurentei, Microsoft a replicat prin largirea spectrului de influenta si asupra terminalelor mobile.

In acest sens, gigantul american a incheiat un parteneriat strategic cu Nokia, iar prima actiune comuna vizeaza implementarea versiunii mobile a suitei Microsoft Office pe smartphone-urile din seria E dotate cu sistem de operare Symbian.

Microsoft Office Mobile se adreseaza in primul rand clientilor corporate, care au nevoie de acces facil la documente indiferent unde se afla. Desi Microsoft Office Mobile este o prezenta clasica pe telefoanele motorizate de Windows Mobile, Nokia detine primul loc pe piata smartphone-urilor, iar americanii au considerat ca aceasta strategie este cea mai potrivita pentru a-si promova si mai mult aplicatiile.

In prezent, telefoanele Nokia cu sistem de operare Symbian beneficiaza de o versiune gratuita a aplicatiei QuickOffice, care permite doar citirea documentelor in format Word, Excel sau PowerPoint. De asemenea, este disponibila si o versiune de QuickOffice care permite editarea documentelor, insa aceasta este disponibila numai pentru 39.95 dolari. In urma mutarii strategice, utilizatorii vor avea posibilitatea de a edita gratuit documente folosind Microsoft Office Mobile.

Primele dispozitive Nokia dotate cu suita Microsoft Office Mobile sunt asteptate anul viitor, insa gama de aplicatii Microsoft disponibile pe terminalele finlandeze se va imbogati treptat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: