Booklet 3G, primul laptop Nokia

Nokia a anuntat luni ca va intra oficial pe piata laptopurilor de mici dimensiuni prin lansarea unui calculator portabil numit Booklet 3G.

La aproximativ 6 luni dupa ce si-a anuntat pentru prima oara intentia de a produce calculatoare portabile, Nokia a confirmat oficial lansarea primului sau laptop, caracterizat prin dimensiuni reduse si o autonomie ridicata.

Pe numele sau Nokia Booklet 3G, mini-laptopul finlandez va avea un display cu diagonala de 10″, va fi motorizat de un procesor Intel Atom si va fi disponibil impreuna un sistem de operare Microsoft Windows.

Carcasa este realizat exclusiv din aluminiu, iar dispozitivul are o greutate totala de 1.25 kg, latimea acestuia fiind de 2 cm. Punctul de referinta este reprezentat insa de autonomie, Nokia afirmand ca Booklet 3G va putea fi mentinut in viata fara ajutorul cablurilor timp de 12 ore.

Asa cum sugereaza si numele, mini-laptopul beneficiaza de tehnologia 3G prin utilizarea unui receptor de tip A-GPS, folosit preponderent in industria telefoanelor mobile. Capitolul conectivitate este completat prin prezenta tehnologiilor Wi-Fi si bluetooth si a portului HDMI pentru redare video, dar si de o camera video integrata.

Intrarea Nokia pe o astfel de piata nu reprezinta o surpriza, compania incercand sa se mentina in top prin abordarea unui segment care are inca succes la public in plina criza economica, dupa ce vanzarile de telefoane mobile au inregistrat scaderi dramatice in acest an pentru toti producatorii.

Specificatiile complete si pretul de achizitie vor fi facute publice pe 2 septembrie in cadrul evenimentului Nokia World.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: