E-book reader dual touchscreen de la ASUS

ASUS pregateste o contraofensiva pe piata cartilor electronice prin lansarea unui dispozitiv care va permite afisarea textelor pe doua display-uri touchscreen, exact ca o carte obisnuita.

Pana nu demult, Amazon domina autoritar piata e-book readerelor prin numeroasele versiuni de Kindle, insa producatorii clasici de electronice au inceput incet-incet sa isi faca aparitia si pe acest segment. Sony a lansat recent Daily Edition Reader cu conectare 3G la un pret de 400 de dolari, iar ASUS intentioneaza sa aduca un nou progres in domeniu printr-un e-book reader care sa imite cat mai bine o carte obisnuita.

Vorbim despre un e-book reader care va avea doua display-uri touchscreen color care se vor putea plia intocmai ca o carte obisnuita. Cititorii vor avea astfel ocazia sa vizualizeze doua pagini simultan si sa imite cat mai bine rasfoirea unei carti clasice. Deocamdata nu a fost avansat un pret sau un nume pentru un astfel de dispozitiv, iar data de lansare este inca incerta.

Pana la sfarsitul acestui an ne vom putea bucura insa de primul e-book reader din istoria companiei ASUS. Pe langa versiunea descrisa mai sus, taiwanezii doresc sa transpuna succesul netbook-urilor low-cost din gama eeePC si in acest domeniu. Versiunea de baza a dispozitivului va avea un pret estimat de 164 de dolari, un cost semnificativ mai mic decat actualele oferte de pe piata.

Un alt producator care intentioneaza sa debuteze curand pe acest segment de piata este MSI, insa compania nu a luat inca o decizie definitiva in acest sens.

In prezent, Amazon si Sony se bucura de succes pe aceasta piata prin propriile magazine de carti electronice. In privinta companiilor ASUS si MSI, nu este cert daca acestea vor apela la o strategie similara sau daca vor opta pentru un format public de fisiere precum EPUB.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: