Avantajele unui cont de e-mail profesional

Cu aproximativ 5 ani in urma, un serviciu de e-mail gratuit de tipul celor oferite de Yahoo! sau de defunctul Hotmail nu oferea practic niciun avantaj comparativ cu serviciile similare contra-cost.

Principala deficienta era spatiul de stocare, care de cele mai multe ori nu depasea nivelul de 4MB. Lansarea serviciului GMail in aprilie 2004 a revolutionat insa conceptul de e-mail gratuit. In prezent, vorbim despre un spatiu de stocare nelimitat (Yahoo!) sau de peste 7GB (GMail) si de posibilitatea de a accesa contul prin protocolul POP3 (GMail) fara niciun fel de cost.

Daca pentru un utilizator obisnuit aceste facilitati sunt mai mult decat suficiente, companiile nu pot utiliza conturi free din motive evidente de imagine, astfel ca acestea apeleaza de cele mai multe ori la servere dedicate de mail. Pe langa avantajul unui cont de mail pe propriul domeniu, serverele de e-mail ofera numeroase posibilitati de gestionare a comunicatiilor angajatilor companiei, adaptate in functie de necesitatile acestora.

Indiferent de serverul de mail in cele din urma, acesta va corespunde nevoilor unei companii mult mai eficient decat un cont de e-mail gratuit. Acesta din urma ramane insa alegerea ideala a unui utilizator casnic, intrucat ofera functiile de baza pentru care astfel de servicii au fost concepute.

Credit foto: www.sxc.hu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: