Autovit.ro a fost vandut pentru 4.7 milioane de euro

Site-ul de anunturi autovit.ro a fost vandut pentru 4.7 milioane de euro, marcand astfel cea mai importanta tranzactie de pe internetul romanesc.

In plina criza economica, internetul romanesc furnizeaza una dintre cele mai mari surprize din ultimii ani prin intermediul unei tranzactii record: site-ul autovit.ro a fost vandut pentru 4.7 milioane de euro companiei sud-africane Naspers.

Informatia, dezvaluita in premiera de Ziarul Financiar, confirma inca o data ca designul unui site nu reprezinta in niciun caz o garantie a succesului. Chiar daca din punct de vedere vizual site-ul arata mai degraba ca unul web 1.0, fara tehnologii moderne precum Flash sau Ajax, cumparatorul a fost atras de reteta financiara: venituri de 630.000 de euro pe an, in conditiile in care cheltuielile ajung la aproximativ 100.000 de dero anual. Veniturile site-ului nu provin din publicitatea online oferita celor 72.000 de vizitatori zilnici, ci din taxa de 1.5 euro solicitata pentru publicarea anuntului pe Autovit.ro.

Reteta financiara a celor de la Autovit.ro poate fi interpretata si ca un semnal ca serviciile cu plata pentru utilizatori pot asigura succesul unui site, daca acesta indeplineste doua conditii principale: ofera un serviciu destinat publicului larg, iar tariful solicitat este rezonabil.

Pana in prezent, Autovit.ro a fost detinut de patru romani, Cornel Parvu, Florea Parvu, Florian Nila si Irina Nila, aceeasi care detin si targul de masini second-hand Autovit din Vitan.

Credit foto: www.sxc.hu
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: