Pandorum: Exclusiv pentru fanii genului

Pandorum este un SF cu accente de horror care imprumuta elemente clasice din alte pelicule, fiind recomandat cu precadere fanilor genului.

Povestea in jurul careia graviteaza Pandorum este una cel putin interesanta: doi astronauti se trezesc din hipersomn pe o nava spatiala fara sa stie cine sunt si care este misiunea lor. Curand, ei descopera ca nava a fost „cucerita” de niste mutanti si trebuie sa faca tot posibilul pentru a-i extermina.

Din pacate, scenariul tinde sa devina foarte familiar pentru cei care au vazut filmele din seria Alien, Event Horinzon sau chiar Resident Evil. Astfel, desi pleca de la o premisa buna, Pandorum sfarseste prin a fi caracterizat de o lipsa acuta de originalitate. In plus, Dennis Quaid si Ben Foster nu reusesc sa convinga prin interpretarea rolurilor lui Payton si Bower, cei doi fiind destul de „moi” in momentele care ar fi trebuit sa ridice tensiunea spectatorilor.

Surprinzator, distributia este salvata de cvasi-necunoscuta Antje Traue, care reuseste sa ofere o doza de credibilitate filmului prin modul in care interpreteaza rolul unei cercetatoare.

Chiar daca este interzis minorilor, Pandorum nu ofera secvente demne de un adevarat horror, secventele sangeroase nereusind sa ii sperie decat pe cei mai frocosi dintre spectatori.

In ansamblu, Pandorum va fi urmarit cu placere de fanii SF, insa nu aduce nimic nou genului, asa ca nu este nicio tragedie daca il ratati.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: